2 Ekim 2011 Pazar

1.Bölümle ilgili Yorumum

1.Bölümle ilgili YorumumDizi şaka bir yana cidden tutacak gibi.Çoğu televizyon dizisinden farklı bir atmosfer ve özellikle de zor sahnelerde ince espriler kullanılmış.

Oyunculardan Nermin karakteri eşine ve çocuklarına aşırı derecede titiz davranan ve onları boğan bir karakter ; dizide onu Bennu Yıldırımlar canlandırıyor. Ölü evine giderken bile kendi yaptığı 'hamsi buğulama ve börekleri' götürdü ve intihar eden kadının eşine dedi ki ''Bakın bunları kendi ellerimle yaptım ; lütfen misafire ikram etmeyin...''.. Eşi ve çocukları ile hamburger yemeye gittiği sırada orada görev yapan servisçiye de ''Bakar mısın ? Bu nasıl bir servis..Hani bizim çatal bıçaklar?'' deyince beni güldürdü.

Diğer bir karakter de Yasemin. O da eşinden ayrı ve yetişkin bir kızı ile birlikte yaşıyor. Mahallelerine gelen elektrik mühensidine yavaştan aşık olmaya başlayan Yasemin , aslında aşk konusunda şimdiye kadar hiç umduğunu bulamamış birisi. Eğer mahallenin diğer dulu ile yarışmayı kazanırsa elektrikçiyi alacak. Fakat şimdilik zor görünüyor.

Zeliş ise tüm bu arkadaşlarından tamamen farklı. Dizide Zeliş'i oynayan kişi Evrim Solmaz. Eşi kendisinden gizli bir sürü kadınla görüşüyor fakat onun yabancı ve yetişkin erkeklerle görüşmesine izin vermiyor. Formunu korumak için pilates ve benzeri sporlar yapan Zeliş bilgisayar kullanmayı da hiç bilmiyor. Evine gelen genç çocukla yaşadığı komik diyalog 1.bölümdeki en komik sahneler arasına girdi bence. Levent ''Zeliş Hanım size önce bir modem lazım..''deyince Zeliş de ''Ya sen bir kurcala bakalım belki çalışır internet !''diyor.Bu arada Zeliş'ten hoşlanan genç çocuğun dizideki adı da Levent.